6 maart: Concert Marinierskapel

‘Concert Marinierskapel der Koninklijke Marine’

marinierskapel

Rotterdam, 21 november 2018
Korpsconcert Marinierskapel in de Rotterdamse Doelen.

Het jarige Harmoniegezelschap ‘Fidelio’ is zeer vereerd met de komst van de Marinierskapel der Koninklijke Marine naar Woudenberg. Op vrijdag 6 maart 2020 geeft dit professionele orkest van de krijgsmacht, dat in augustus 2020 zelf 75 jaar bestaat, een concert ter ere van het 125 jarig bestaan van onze vereniging.

De Marinierskapel is het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Marine en haar geschiedenis gaat terug tot in de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als militair harmonie- orkest is de belangrijkste taak om internationaal het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht muzikaal te vertegenwoordigen.

Met oog voor traditie zorgen achtereenvolgende chef- en gastdirigenten voor vernieuwing en de orkestleden worden dagelijks muzikaal uitgedaagd om te werken aan het hoge basisniveau.

Van militaire marsformatie, intiem begeleidingsensemble, uitgebreide bigband, klassiek harmonieorkest of een spetterende coverband; geen muziekstijl ontbreekt op het enorme repertoire. Mede door de talrijke geluidsdragers reikt de ‘sound’ van de Marinierskapel tot ver over onze landsgrenzen en de uitvoering daarvan ontvangt vaak een hoge waardering.

Chef-dirigent en artistiek leider is per maart 2017 majoor der marinierskapel Arjan Tien.

Van harte aanbevolen. Kaarten in de voorverkoop heden te koop bij Boekhandel van Lunteren, Voorstraat 26 te Woudenberg en aan de zaal van de ‘De Camp’. Zaal open: 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur