Dirigenten

Michiel van Vliet – dirigent harmonieorkest

Michiel van Vliet is een dirigent die van uitdagingen houdt. Hij is ambitieus en probeert altijd het beste uit de musici te halen. Onder zijn leiding haalde de Harmonie in 2016 een mooie eerste prijs binnen in de tweede afdeling van de KNMO op het Concertconcours in Enschede. 

Muziek is van jongs af aan al zijn grote passie. Hij studeerde af aan het conservatorium van Rotterdam als slagwerker en dirigent, beide cum laude. Vervolgens heeft hij zijn kennis en kunde vergroot door wereldwijd de meest prestigieuze masterclasses en stages te volgen op het gebied van dirigeren. Daarnaast volgde hij een opleiding muziekwetenschap en heeft hij verschillende instrumenten leren bespelen (klarinet, fagot, viool, piano, cello en trombone). Twee internationale concoursen voor dirigenten in Hongarije en Engeland heeft hij in het verleden al gewonnen. 

Michiel van Vliet is dirigent van muziekvereniging Fidelio sinds 2014. Sinds september heeft hij de leiding bij het harmonieorkest van de vereniging. 


Kelvin Huiberts – dirigent slagwerkgroep

Op jonge leeftijd begon Kelvin Huiberts bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. in Tiel met het spelen van slagwerk. Na een aantal jaar daar les te hebben gehad, maakte hij voor wat betreft lessen de overstap naar de muziekschool. Daar ontving hij op zijn 17e levensjaar zijn D-diploma, na het spelen van een openbaar concert-examen.

Na deze diploma’s koos Kelvin ervoor zich te bekwamen op diverse gebieden in de slagwerkwereld. Na het volgen van enkele cursussen is hier de start gemaakt met lesgeven aan individuele slagwerkers op zowel gestemde als ongestemde instrumenten. Ook begon Kelvin toen met het geven van slagwerkinstructie bij enkele slagwerkgroepen. In december 2017 heeft Kelvin zijn opleiding dirigent slagwerkensembles afgerond.

Naast het lesgeven is Kelvin ook als bestuurslid verbonden aan K.T.S.M. uit Tiel. In deze hoedanigheid is hij erg bekend met het verenigingsleven, iets wat hij gebruikt bij zijn instructie binnen de HAFABRA-wereld.

Op dit moment is Kelvin verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior IJsselstein en waar hij zowel de individuele als de slagwerkinstructie voor zijn rekening neemt. Tevens geeft hij les aan leerlingen in Tiel. Daarnaast verzorgt Kelvin regelmatig theorielessen in voorbereiding naar slagwerkexamens. Sinds 2017 is Kelvinn verbonden als dirigent aan de slagwerkgroep van Fidelio in Woudenberg. Ook hier verzorgt hij de wekelijkse repetities aan zowel het volwassen ensemble als het jeugdensemble. 

 

Kelvin werkt ook met regelmaat mee aan projectorkesten, musicals en toneelvoorstellingen. Tevens remplaceert hij als muzikant of dirigent/instructeur bij orkesten, slagwerkgroepen, dweilorkesten en bands.


 

Emile van der Peet – dirigent opleidingsorkesten

Emile van der Peet is al 20 jaar muziekdocent saxofoon, zang en sinds enkele jaren ook klarinet. Hij leidde verschillende gelegenheidsensembles saxofoon en o.a. ook een kinderkoor in Joppe. Hij geeft saxofoonles bij Fidelio Woudenberg en klarinet-en saxofoonles bij De Harmonie Gorssel-Eefde. Vanaf het seizoen 2020-2021 is hij dirigent van de jeugdorkesten van Fidelio Woudenberg.