Dirigenten

Frank Bollebakker – dirigent harmonie-orkest


Frank BollebakkerSinds mei 2022 is Frank Bollebakker onze dirigent voor het harmonie-orkest. Hij begon zijn loopbaan op 8 jarige leeftijd als trompettist bij de plaatselijke muziekvereniging. Hij groeide snel uit tot solotrompettist en op 15 jarige leeftijd werd hij uitverkoren om met een orkest van Blue Lake op tournee door Europa te gaan. Na 4 tournees kreeg dit een vervolg in Amerika als trompettist, dirigent en docent. Als Nederlands vertegenwoordiger in het Blue Lake European Advisory Committee organiseert hij nog regelmatig uitwisselingen met Amerikaanse jeugdorkesten.


In Nederland studeerde Frank trompet en directie aan het conservatorium van Alkmaar bij Jan Schaap en Jan Schut. Verder studeerde Frank bij Gerrit Fokkema, Róbert Károly (Staatsopera Hongarije). Na zijn studie werd hij fulltime dirigent en op dit moment is hij als chef verbonden aan vier orkesten. Daarnaast is Frank als docent Koper, Piano en Theorie verbonden aan “De Gooische Muziekschool” en is hij examinator bij de HaFa-, Piano- en Strijkersexamens.


Kelvin Huiberts – dirigent slagwerkgroep


Op jonge leeftijd begon Kelvin Huiberts bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. in Tiel met het spelen van slagwerk. Na een aantal jaar daar les te hebben gehad, maakte hij voor wat betreft lessen de overstap naar de muziekschool. Daar ontving hij op zijn 17e levensjaar zijn D-diploma, na het spelen van een openbaar concert-examen.
Na deze diploma’s koos Kelvin ervoor zich te bekwamen op diverse gebieden in de slagwerkwereld. Na het volgen van enkele cursussen is hier de start gemaakt met lesgeven aan individuele slagwerkers op zowel gestemde als ongestemde instrumenten. Ook begon Kelvin toen met het geven van slagwerkinstructie bij enkele slagwerkgroepen. In december 2017 heeft Kelvin zijn opleiding dirigent slagwerkensembles afgerond.
Naast het lesgeven is Kelvin ook als bestuurslid verbonden aan K.T.S.M. uit Tiel. In deze hoedanigheid is hij erg bekend met het verenigingsleven, iets wat hij gebruikt bij zijn instructie binnen de HAFABRA-wereld.
Op dit moment is Kelvin verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior IJsselstein en waar hij zowel de individuele als de slagwerkinstructie voor zijn rekening neemt. Tevens geeft hij les aan leerlingen in Tiel. Daarnaast verzorgt Kelvin regelmatig theorielessen in voorbereiding naar slagwerkexamens. Sinds 2017 is Kelvinn verbonden als dirigent aan de slagwerkgroep van Fidelio in Woudenberg. Ook hier verzorgt hij de wekelijkse repetities aan zowel het volwassen ensemble als het jeugdensemble. 
 
Kelvin werkt ook met regelmaat mee aan projectorkesten, musicals en toneelvoorstellingen. Tevens remplaceert hij als muzikant of dirigent/instructeur bij orkesten, slagwerkgroepen, dweilorkesten en bands.

 

Emile van der Peet – dirigent opleidingsorkesten


Emile van der Peet is al 20 jaar muziekdocent saxofoon, zang en sinds enkele jaren ook klarinet. Hij leidde verschillende gelegenheidsensembles saxofoon en o.a. ook een kinderkoor in Joppe. Hij geeft saxofoonles bij Fidelio Woudenberg en klarinet-en saxofoonles bij De Harmonie Gorssel-Eefde. Vanaf het seizoen 2020-2021 is hij dirigent van de jeugdorkesten van Fidelio Woudenberg.