Docenten

Onderstaande docenten geven les bij onze vereniging

Docent Koper – Henk Buurman

Henk studeerde klassiek trompet Docerend Musicus aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem, behaalde de Aantekening Kamermuziek Baroktrompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de akte Uitvoerend Musicus Baroktrompet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Naast de trompetlespraktijk bij de muziekcollectieven in Baarn, Bodegraven, Zeewolde en Soest, heeft hij een praktijk voor Adem en Ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn, voor begeleiding en training van (professionele) musici. Als ensembleleider was hij van 1991 tot 2015 verbonden aan diverse orkesten binnen de HaFa sector. Voorts speelde hij op free-lance basis bij veel verschillende barokensembles waaronder de Domcantorij Utrecht, Consorto d Ámsterdam en Florilegium Musicum. Als trompettist was hij 20 jaar verbonden aan het Wagenings Symfonie Orkest.

De trompetlessen voor beginners starten met de voorbereidende technische fase waarin houding, adem en elementaire toonproductie aan bod komen: je leert een makkelijke speelhouding aan te nemen, we gaan de ademtechniek ontwikkelen en je leert zo gemakkelijk mogelijk te spelen. Vervolgens volgt een auditieve fase waarin op het gehoor gespeeld wordt: we spelen een aantal liedjes die je goed kent. Aansluitend komt het noten lezen aan bod en wordt met de lesboeken en meespeel cd´s gewerkt ter voorbereiding op de HaFa examens en de landelijk erkende muziekdiploma’s. Trompetspelen is geweldig als het mooi van klank is en zuiver klinkt. Op die manier wordt samenspelen een plezier. Ik help je graag mee om dat te ontwikkelen. Ontdek het zelf en neem een proefles! Voor meer info: www.henk-buurman.nl

Docent Dwarsfluit – Anna Zeijlemaker

Meer info volgt nog

Docent Hobo – Katinka van Driezum

Meer info volgt nog

Docent Blokfluit – Gonda van Dijk

Gonda is haar muzikale carrière begonnen bij Fidelio, eerst op blokfluit en later op de dwarsfluit. Na de muzikale basis in Woudenberg is Gonda naar het conservatorium van Amsterdam gegaan. Hier volgde zij de opleiding tot docent Muziek. Naast zelf muziek maken in verschillende projectorkesten heeft Gonda muziekles gegeven op verschillende basisscholen en middelbare scholen in binnen en buitenland.

Toen onze ere-dirigent Cor Pronk met pensioen ging is Gonda de opleidingsorkesten gaan dirigeren waar ze het plezier van samen muziek maken op een speelse manier over wil brengen. 

Ook is zij sinds 2019 verantwoordelijk voor de “Blazersklas”. Een project waarin basisschoolleerlingen les krijgen op een instrument en uiteindelijk samen een orkest vormen.

Docent Klarinet – Martine de Vreugd

Meer info volgt nog

Docent Saxofoon – Emile van de Peet

Meer info volgt nog

Docent Slagwerk – Pieter Senden

Meer info volgt nog

Docent Slagwerk – Kelvin Huiberts

Meer info volgt nog