Docenten

De volgende docenten geven les binnen onze vereniging

Docent Koper – René Alkema


René Alkema begon zijn trompet carrière op 8 jarige leeftijd. Via de fanfare kreeg hij les tot zijn 16de verjaardag. Hij behaalde zijn D diploma met onderscheiding en een prijs. Die prijs was een live optreden tijdens een radio uitzending bij RTV noord. Hij speelde daar het trompetconcert van J.N. Hummel.
Na deze uitzending kwam hij in contact met Lubertus Leutscher, de toenmalige solo-trompettist van het Noord Nederlands Orkest. Daar kreeg hij les totdat René was aangenomen aan het conservatorium van Groningen, waar hij les kreeg van Auke van der Merk, solo-trompettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Omdat René weg wilde uit het hoge noorden, ging hij studeren in Utrecht, bij Willem van der Vliet, solo-trompettist van het Radio Filharmonisch Orkest. Daar studeerde hij voor zijn eerste fase af.
Na de studie in Utrecht vervolgde René zijn trompet studie in Salzburg, aan het befaamde Mozarteum. Daar studeerde hij bij Prof. Hans Gansch en behaalde zijn master degree.
Sinds 2000 is René werkzaam bij het ministerie van defensie als trompettist bij één van de vier beroeps orkesten. Daarnaast heeft René contracten bij het Nederlands Begeleidings Orkest en bij het orkest dat toebehoord aan de koorschool Ars Musica. Verder treedt René regelmatig op als gastsolist. Ook remplaceert René bij de symfonie orkesten.
Sind zijn studie in Utrecht is René ook erg actief als docent. Zijn enthousiasme voor het prachtige vak wil hij graag overdragen aan de nieuwe generatie. Plezier hebben in combinatie met lekker muziek maken is voor de meeste leerlingen een gouden combinatie. Zo weet René op ieder niveau leerlingen te motiveren en te ontwikkelen.
René geeft nu les in Scherpenzeel, Renswoude, Leusden en Ede. En dus vanaf januari 2021 in Woudenberg!

Docent Dwarsfluit en blokfluit – Anna Zeijlemaker


In 2003 begon de reis naar het Utrechts Conservatorium, waar ze tijdens de vooropleiding en in het eerste studiejaar studeerde bij Nine Sligter (voormalig fluitiste van het Nederlands Philharmonisch Orkest). Vanaf haar tweede studiejaar werd Aldo Baerten (o.a. eerste fluitist in het Antwerp Symphony Orchestra, Vlaanderen) haar hoofdvak docent en behaalde ze onder zijn leiding haar Bachelor diploma in 2009.
In 2010 vervolgde ze haar studie met de Masteropleiding, wederom in Utrecht bij Aldo Baerten. Tijdens deze Master lag de nadruk op het spelen van kamermuziek, educatie en communicatie. Zo liep ze o.a. stage op de Educatie afdeling van het Concertgebouw.
Piccolo lessen kreeg ze van Gudrun Bourel, fluitiste in het Gelders Orkest, tegenwoordig het Phion..
Anna deed schriftelijk onderzoek naar het gebruik van theater in de muziek(les)praktijk. Haar affiniteit met theater werd in die periode aangewakkerd door zelf weer op het podium te staan als acteur en de fantastische Mimeclass lessen van Wilfred van de Peppel. De overeenkomsten die zij ondervond binnen deze twee ‘uitvoerende’ werelden zorgden ervoor dat zij zich hier meer in wilde verdiepen. Dit resulteerde o.a. in een korte workshop voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Het is een onderwerp waar ze zich tot op heden graag mee bezig houdt.
In 2012 sloot ze haar opleiding af met een prachtig (uiteraard theatraal vormgegeven) concert. Ze speelde o.a. het magische stuk Les Chansons de Bilitis van Claude Debussy en stukken van L. Delibes en A. Copland. Dit concert werd beoordeeld met een 8,5!
Al tijdens haar eerste studiejaar begon Anna met het geven van dwarsfluitlessen. Dit doet zij na al die jaren met nog steeds evenveel enthousiasme en plezier!
Tijdens de lessen staat het plezier in het spelen van muziek dan ook centraal. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan onder andere: toonvorming, houding, techniek, ademhaling en podiumpresentatie. Ook wordt samen spelen gestimuleerd.
Per leerling wordt er gekeken naar welk repertoire bij diegene en zijn ontwikkeling past. Iedereen is anders en heeft daarom een andere aanpak nodig. Dat is ook wat Anna het leukste vindt aan lesgeven: creatief zijn in het vinden van oplossingen. Je moet bij elke leerling weer kijken wat hij/ zij echt nodig heeft. Alle muziekstijlen komen voorbij, zo is er voor iedereen wat leuks te vinden! Naast het lesgeven is Anna ook verantwoordelijk voor de Algemene Muziek Vormingslessen (AMV-lessen) binnen onze vereniging.


Wil je meer te weten komen over Anna en haar werkzaamheden? Neem dan ook eens een kijkje op haar eigen website: www.annazeijlemaker.nl

Docent Hobo – ?

Op dit moment hebben we even geen hobo docent. Wil je toch hobo bij ons spelen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen.

Docent Saxofoon en klarinet – Emile van de Peet


Emile van der Peet studeerde af in Maastricht als uitvoerend musicus klassiek saxofoon (2002) en docerend musicus zang (2001) aan het conservatorium. Hij speelde verschillende jaren tenorsaxofoon in het professionele saxofoonkwartet Esquire waarmee hij zeer uiteenlopende optredens had. Als freelance zanger (tenor) was hij verbonden aan Consensus Vocalis en de Reisopera in Enschede.
Hij treedt op als solist in uiteenlopende uitvoeringen binnen kamermuziekverband, maar ook als solist in opera en kerkmuziek. Sinds enkele jaren schrijft hij ook eigen muziek. Zowel vocale muziek als muziek voor onder andere piano en blaasinstrumenten.
Emile van der Peet is al 20 jaar muziekdocent saxofoon, zang en sinds enkele jaren ook klarinet. Hij leidde verschillende gelegenheidsensembles saxofoon en o.a. ook een kinderkoor in Joppe. Hij geeft saxofoonles bij Fidelio Woudenberg en klarinet-en saxofoonles bij De Harmonie Gorssel-Eefde. Vanaf het seizoen 2020-2021 is hij dirigent van de jeugdorkesten van Fidelio Woudenberg.


Docent Slagwerk – Pieter Senden


Pieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.
Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijf dagen per week les en dirigeert hij diverse slagwerkgroepen.
Daarnaast houdt hij zich bezig met het adviseren van verenigingen inzake instrumentarium, bemiddelt hij in de aankopen van drumstellen en kunt u hem ook inhuren voor het stemmen, onderhouden of reviseren van drumstellen, pauken en andere slagwerkinstrumenten.
Momenteel geeft Pieter les bij Harmonieorkest Manderen uit Maarn, Crescendo uit Baarn, Caecilia uit Schalkwijk, Fidelio uit Woudenberg en Lisiduna uit Leusden.


Instructeur Slagwerk – Kelvin Huiberts


Op jonge leeftijd begon Kelvin Huiberts bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. in Tiel met het spelen van slagwerk. Na een aantal jaar daar les te hebben gehad, maakte hij voor wat betreft lessen de overstap naar de muziekschool. Daar ontving hij op zijn 17e levensjaar zijn D-diploma, na het spelen van een openbaar concert-examen.
Na deze diploma’s koos Kelvin ervoor zich te bekwamen op diverse gebieden in de slagwerkwereld. Na het volgen van enkele cursussen is hier de start gemaakt met lesgeven aan individuele slagwerkers op zowel gestemde als ongestemde instrumenten. Ook begon Kelvin toen met het geven van slagwerkinstructie bij enkele slagwerkgroepen. In december 2017 heeft Kelvin zijn opleiding dirigent slagwerkensembles afgerond.
 
Naast het lesgeven is Kelvin ook als bestuurslid verbonden aan K.T.S.M. uit Tiel. In deze hoedanigheid is hij erg bekend met het verenigingsleven, iets wat hij gebruikt bij zijn instructie binnen de HAFABRA-wereld.
 
Op dit moment is Kelvin verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior IJsselstein en waar hij zowel de individuele als de slagwerkinstructie voor zijn rekening neemt. Tevens geeft hij les aan leerlingen in Tiel. Daarnaast verzorgt Kelvin regelmatig theorielessen in voorbereiding naar slagwerkexamens. Sinds 2017 is Kelvin verbonden als dirigent aan de slagwerkgroep van Fidelio in Woudenberg. Ook hier verzorgt hij de wekelijkse repetities aan zowel het volwassen ensemble als het jeugdensemble. 
 
Kelvin werkt ook met regelmaat mee aan projectorkesten, musicals en toneelvoorstellingen. Tevens remplaceert hij als muzikant of dirigent/instructeur bij orkesten, slagwerkgroepen, dweilorkesten en bands.